Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump își consolidează victoria. Vezi câte voturi a obținut în Michigan

© AFP 2024 / Don EMMERTDonald Trump speaks to the crowd during a rally February 8, 2016 in Manchester, NH
Donald Trump speaks to the crowd during a rally February 8, 2016 in Manchester, NH - Sputnik Moldova
Abonare
Donald Trump a acumulat majoritatea voturilor alegătorilor în statul Michigan. Acesta este ultimul stat în care nu era cunoscut până miercuri rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA.

CHIȘINĂU, 24 noiembrie — Sputnik. În Michigan, Trump a depășit-o pe Cinton cu 10704 voturi. Despre aceasta au anunțat autoritățile statului respectiv.

Aceste date, notează RIA Novosti, au fost prezentate de secțiile de votare, însă până la validarea lor de către o comisie abilitată cu această prerogativă au fost considerate neoficiale.

President-elect Donald Trump, foreground from right, Charlotte Pence, Vice President-elect Mike Pence, incoming White House Chief of Staff Reince Priebus and Kellyanne Conway leave services at Lamington Presbyterian Church in Bedminster, N.J., Sunday, Nov. 20, 2016. - Sputnik Moldova
Victoria lui Trump înseamnă un beneficiu economic enorm pentru Rusia

Totodată, potrivit ziarului local Detroit Free Press, acest rezultat este unul remarcabil prin faptul că, pentru prima dată din 1988, un candidat al republicanilor a câștigat alegerile în acest stat.

După validarea rezultatelor în Michigan, Trump obține suplimentar încă 16 voturi ale electorilor și va avea în total 306 voturi. Contracandidata sa Hillary Clinton poate conta numai pe voturile a 232 de electori.

La 8 noiembrie, cetățenii SUA au format un colegiu bipartit de electori (538 de persoane). Aceștia urmează să aleagă formal președintele SUA pe data de 19 decembrie.

Datorită victoriei în mai multe state cu o populație numeroasă, Donald Trump și-a asigurat un scor mult mai bun decât candidatul democraților Hillary Clinton. Numărul minim de voturi ale electorilor, necesare pentru obținerea victoriei în aceste alegeri, a fost de 270.

Este de remarcat și faptul că pentru Clinton au votat în total aproape 64 de milioane de americani, în timp ce pentru Trump și-au dat voturile ceva mai mult de 62 de milioane. Decalajul între Clinton și Trump este de 1,6 la sută (48% versus 46%).

Președintele ales al SUA urmează să intre în exercițiul mandatului la 20 ianuarie 2017.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0