Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va îngheța oare Moldova în această iarnă

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediaКомпрессорная установка Креховского месторождения природного газа
Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Abonare
La solicitarea Sputnik Moldova, responsabili din cadrul Ministerului Economiei s-au referit la problema prelungirii contractului de livrare a gazelor rusești în țara noastră.

CHILȘINĂU, 6 dec — Sputnik. Suntem deja în luna decembrie, iar asta înseamnă că în scurt timp expiră contractul de livrare a gazelor rusești în Moldova. Actualul contract dintre „Gazprom" și SA „Moldova-Gaz" a fost semnat la 31 decembrie 2015, iar perioada de valabilitate a acestuia expiră peste câteva săptămâni.

La solicitarea Sputnik Moldova, responsabili din cadrul Ministerului Economiei s-au referit la problema prelungirii contractului de livrare a gazelor rusești în țara noastră.

„Discuțiile pe această temă sunt purtate la nivel de experți. Dialogul a demarat deja. În anul trecut contractul a fost prelungit până la 31 decembrie. Începând cu 1 ianuarie, am avut gaz. Și am avut pe parcursul întregului an. Cred că și în anul viitor totul va fi în regulă", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, Valeriu Rusu.

Работник Газпрома на газохранилище - Sputnik Moldova
Expert: Moldova riscă să fie deconectată de la alimentarea cu gaze naturale

Potrivit acestuia, data ședinței nu a fost stabilită deocamdată, însă, „în orice caz, premisele sunt pozitive".

Rusu a menționat că problema prelungirii contractului de livrare a gazelor naturale a fost discutat la ședința comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică.

Conform totalurilor pentru trimestrul trei al anului 2016, Republica Moldova a achiziționat circa două miliarde de metri cubi de gaze naturale rusești. La momentul prețul acestui combustibil pentru țara noastră este de 169 lei dolari SUA pentru o mie de metri cubi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0