Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Învinuiții în dosarul produselor alterate vor să scape de arest

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Trei persoane învinuite în dosarul produselor alterate au fost scoase din arest în izolator și plasate în arest la domiciliu, 14 rămân în arest în Penitenciarul 13.

CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Toți cei 17 figuranți în ”dosarul produselor alterate” rămân în arest preventiv. Curtea de Apel Chișinău a menținut, marți, în vigoare decizia Judecătoriei Buiucani cu privire la plasarea în arest preventiv în izolator pentru 14 persoane. În privința a trei figurați instanța a decis schimbarea măsurii preventive din arest în izolator în arest la domiciliu.

Михай Гимпу, ЛП - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fruntașii PL au dirijat schema produselor alterate pentru copiii din Chișinău

Cele 14 persoane rămân în arest preventiv în Penitenciarul 13 din Chișinău. Judecătoria Buiucani le-a aplicat, la 26 noiembrie, celor 17 învinuiți în dosarul licitațiilor trucate la achizițiile produselor alimentare pentru școlile și grădinițele din Chișinău câte 20 și 30 de zile de arest preventiv.

Dosarul penal a fost deschis de Procuratura Anticorupție în luna martie a acestui an. Acesta vizează abuzul în serviciu, traficul de influență și coruperea activă și pasivă. În dosar sunt învinuiți funcționari de rang înalt din Primăria Chișinău și câțiva agenți economici.

Printre produsele alterate livrate în grădinițele din capitală erau paste, pește, carne de găină, varză, fasole, cartofi și mere. În total, în acest au dosar statut de bănuit 23 de persoane.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0