Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce trebuie să facă potențialii beneficiari ai Legii 2%

© Sputnik / Rodion ProcaBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
Potențialii beneficiari ai ”Legii 2%” trebuie să se grăbească. Ministerul Justiției a anunțat care este termenul limită pentru depunerea cererilor.

CHIȘINĂU, 6 dec — Sputnik. Ministerul Justiției face apel către Asociațiile obștești, fundațiile, instituțiile private, cultele religioase și părțile componente ale acestora să depună cereri de înregistrare în lista beneficiarilor Legii 2% la Ministerul Justiției până pe 29 decembrie 2016.

Potrivit Regulamentului, solicitanții pot beneficia de acest mecanism dacă activează cel puțin un an, nu au datorii la bugetul public național pentru perioadele fiscale anterioare și desfășoară activități de utilitate publică sau sociale, morale, culturale sau de caritate.

Bani - Sputnik Moldova
Societate
LEGE: Poți dona 2% din impozit pentru cultură, sport, sănătate sau biserică

Cererea de includere pentru anul 2017 poate fi depusă în termen de 20 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a actului juridic.

Potențialii beneficiari vor completa denumirea lor, data înregistrării, numărul de identificare de stat, datele de contact, activitățile desfășurate și datele bancare la care vor fi transferate sumele de desemnare procentuală. Totodată, se va face o declarație pe proprie răspundere că nu au susținut și, pe perioada valorificării surselor obținute în urma desemnării procentuale, nu vor susține activitatea unui partid politic, a unei organizații social-politice sau a unui candidat la alegeri, în sensul Codului Electoral.

Ulterior, anual, în perioada 1 — 30 septembrie, solicitanții vor depune cererile de înregistrare, iar organizațiile deja incluse în lista beneficiarilor desemnării procentuale vor fi transferate automat, în cazul în care nu se va solicita excluderea, printr-o cerere scrisă.

În cazul în care solicitantul nu a prezentat informația completă, Ministerul Justiției îl va notifica prin e-mail, în termen de 20 de zile lucrătoare de la expirarea datei limită pentru depunere și, timp de 10 zile de la recepționarea notificării, acesta va putea remedia neajunsurile.

Lista beneficiarilor va fi făcută publică până pe 31 decembrie 2016.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0