Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

LEGE: Poți dona 2% din impozit pentru cultură, sport, sănătate sau biserică

© Sputnik / Rodion ProcaBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
”Legea 2%” discutată din nou în Parlament. Au fost operate modificări care permit persoanelor fizice să redirecționeze 2% din impozitul lor pe venit pentru organizații ce activează în domeniul culturii, sportului, sănătății sau pentru Biserică.

CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Parlamentul a aprobat în lectură finală noi modificări la așa-numita „Legea 2%”. Contribuabilii deja pot alege cui vor direcționa 2% din impozitul pe venit.

Anti fumat - Sputnik Moldova
30.06, ora 12.00: ONG-urile cer înăsprirea legislației antifumat

„Mecanismul de desemnare procentuală a fost adoptat cu scopul de a susține activitatea sectorului asociativ, sporirea conștientizării, din partea cetățenilor, a importanței pe care o au ONG-urile, și pentru a contribui la menținerea durabilității financiare a organizațiilor neguvernamentale”, a spus președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Noua Lege va oferi posibilitatea persoanele fizice care achită impozitul pe venit să decidă în ce domeniu vor să redirecționeze aceste 2%. Cetățenii vor putea să aleagă fie o organizație ce activează în domeniul culturii, sportului, sănătății sau chiar una religioasă. Beneficiarii, la rândul lor, vor trebui să prezinte rapoarte despre modul în care au fost cheltuiți acești bani.

Dacă se vor depisa încălcări, organizațiile date vor fi impuse să întoarcă mijloacele financiare în buget, fără șansa de a primi în viitor finanțare din această sursă, pe o durată de doi ani. Parlamentul a adoptat „Legea 2%” în anul 2014.

Fluxul de știri
0