Undă verde pentru ”Turkish Stream”

© REUTERS / Umit BektasПрезидент Турции Реджеп Тайип Эрдоган дает интервью агентству Reuters в Президентском дворце в Анкаре
Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган дает интервью агентству Reuters в Президентском дворце в Анкаре - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a semnat legea de ratificare a acordului cu Rusia privind construcția conductei „Fluxul turcesc”.

CHIȘINĂU, 6 dec — Sputnik. Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a semnat legea adoptată anterior de Parlamentul Turciei privind ratificarea acordului cu FR referitor la proiectul de construcție a conductei de gaze  ”Turkish Stream” („Fluxul turcesc").

Decizia președintelui turc a fost publicată marți în ziarul oficial „Resmi Gazete", legea intrând astfel în vigoare.

Визит президента РФ В. Путина в Турцию - Sputnik Moldova
Putin și Erdogan au discutat despre gazoductul ”Turkish Stream”

La 10 octombrie, Rusia și Turcia au semnat un acord interguvernamental cu privire la „Fluxul turcesc". Documentul prevede construcția pe fundul Mării Negre a două ramificații ale unei conducte magistrale de gaz, cu o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi fiecare. O ramificație este prevăzut pentru livrarea gazelor direct pe piața Turciei, iar alta — pentru livrarea gazelor în țările europene, tranzitând teritoriul Turciei. Realizarea celei de-a doua ramificații va depinde de interesul Europei pentru gazele rusești și de obținerea unor garanții în acest sens.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0