Putin și Erdogan au discutat despre gazoductul ”Turkish Stream”

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaВизит президента РФ В. Путина в Турцию
Визит президента РФ В. Путина в Турцию - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Federației Ruse a discutat cu președintele turc Tayyip Erdogan despre gazoductul Turkish Stream. Putin a declarat că este inacceptabil ca dezvoltarea sectorului energetic să aibă de suferit din cauza ambițiilor politice ale unor state. El a discutat cu Erdogan despre gazoductul Turkish Stream.

CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Luni, președintele rus Vladimir Putin, prezent la Congresului Mondial al Energiei de la Istambul, a declarat că încercările de a reține dezvoltarea sectorului energetic de dragul ambițiilor politice ale unor state este inacceptabilă, informează RIA Novosti.

”Încercările de a împiedica dezvoltarea sectorului energetic în favoarea unor ambiții politice ale unor țări sunt inacceptabile. Am în vedere că a devenit o modă să se aplice sancțiuni unilaterale, restricții nejustificate privind accesul la resurse investiționale și la tehnologii avansate. Inițiatorii acestor idei, oricum nu obțin rezultatul scontat”, a declarat Putin.

Totodată, el a subliniat importanța asigurării accesului la resurse energetice a oamenilor din întreaga lume, având în vedere situația dificilă actuală în economia mondială.

În viziunea președintelui FR, întâlnirile și negocierile din cadrul Congresului Mondial al Energiei "reprezintă o bună oportunitate pentru o discuții și negocieri profesioniste despre problemele acute din cadrului sectorul energetic, precum și a impactului acestora asupra perspectivelor de creștere economică la nivel mondial".

De asemenea, președintele rus Vladimir Putin, în timpul discursului său din cadrul Congresului Mondial al Energiei, a anunțat despre faptul că a discutat cu președintelele Erdogan despre proiectul gazoductului ”Turkish Stream”.

Fluxul de știri
0