Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mercenar din Moldova, reținut de SIS

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaCiocan, licitație
Ciocan, licitație - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serviciul de Informații și Securitate atenționează că tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova sunt suspectați de implicare în activități de mercenariat în zonele afectate de conflicte armate.

CHIȘINĂU, 5 dec — Sputnik. Judecătoria sectorului Centru a emis luni mandat de arest pentru 30 de zile pe numele unui tânăr originar din raionul Florești, care a luptat în calitate de mercenar de partea entităţilor separatiste din Ucraina.

Exerciţiu antiterorist organizat de SIS - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Exerciții antitero desfăşurate de serviciile speciale din Ucraina şi Moldova

Bărbatul în vârstă de 22 de ani a fost reținut la finele săptămânii trecute de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate în colaborare cu Procuratura municipiului Chișinău. Acesta și-a recunoscut integral vina.

Pe marginea acestui caz a fost deschisă o cauză penală pentru "activitatea mercenarilor". El riscă privaţiune de libertate pe un termen de la 3 la 7 ani.

SIS subliniază că deşi activitatea de mercenariat este un fenomen relativ nou pentru Republica Moldova, tot mai mulţi conaţionali de-ai noștri sunt suspectaţi de implicare în asemenea ilegalităţi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0