Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mercenar din Moldova, reținut de SIS

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaCiocan, licitație
Ciocan, licitație - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de Informații și Securitate atenționează că tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova sunt suspectați de implicare în activități de mercenariat în zonele afectate de conflicte armate.

CHIȘINĂU, 5 dec — Sputnik. Judecătoria sectorului Centru a emis luni mandat de arest pentru 30 de zile pe numele unui tânăr originar din raionul Florești, care a luptat în calitate de mercenar de partea entităţilor separatiste din Ucraina.

Exerciţiu antiterorist organizat de SIS - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Exerciții antitero desfăşurate de serviciile speciale din Ucraina şi Moldova

Bărbatul în vârstă de 22 de ani a fost reținut la finele săptămânii trecute de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate în colaborare cu Procuratura municipiului Chișinău. Acesta și-a recunoscut integral vina.

Pe marginea acestui caz a fost deschisă o cauză penală pentru "activitatea mercenarilor". El riscă privaţiune de libertate pe un termen de la 3 la 7 ani.

SIS subliniază că deşi activitatea de mercenariat este un fenomen relativ nou pentru Republica Moldova, tot mai mulţi conaţionali de-ai noștri sunt suspectaţi de implicare în asemenea ilegalităţi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0