Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Exerciții antitero desfăşurate de serviciile speciale din Ucraina şi Moldova

Abonare
La hotarul moldo-ucrainean, la punctul de trecere a frontierei Basarabeasca, serviciile speciale din Moldova și Ucraina au participat la un exercițiu tactic, pe palier antiterorist.

CHIȘINĂU, 28 – Sputnik. Miercuri, serviciile speciale din Moldova și Ucraina, în cooperare cu Poliția de Frontieră al MAI, au participat la un exercițiu tactic, pe palier antiterorist, se arată într-un comunicat al SIS.

”Aplicația a avut ca obiective evaluarea procedurilor de lucru, consolidarea reflexelor de cooperare şi interoperabilitate la nivel național şi regional, instruirea şi antrenarea subdiviziunilor specializate în pregătirea şi executarea operației antiteroriste în zona de frontieră, precum şi verificarea timpilor de reacţie într-o situație ipotetică”, comunică sursa.

Exercițiul a avut loc la hotarul moldo-ucrainean, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră,,Basarabeasca”.

© Photo : sis.mdExerciţiu antiterorist organizat de SIS
Exerciţiu antiterorist organizat de SIS - Sputnik Moldova
Exerciţiu antiterorist organizat de SIS

Scenariul pus în practică a inclus mai multe misiuni pentru entitățile participante, printre care identificarea unui grup de persoane pe teritoriul țării, suspectat de mercenariat şi apartenență la formațiuni teroriste, care intenționa traversarea clandestină a frontierei de stat. La fel, acumularea informațiilor despre persoanele în cauză, legăturile lor cu alte grupuri de interes, filarea, monitorizarea acțiunilor şi a direcțiilor de deplasare ale acestora, având ca finalitate reținerea infractorilor în zona de frontieră.

Potrivit Serviciul de Informații şi Securitate, astfel de exerciții trebuie să optimizeze capacitățile operaționale şi de management ale autorităților specializate în cadrul măsurilor specifice de intervenție contra teroristă, şi să impulsioneze relațiile de cooperare atât la nivel interdepartamental, cât şi pe linia de parteneriat regional şi internațional pentru gestionarea situațiilor de criză.

Pe durata desfășurării exercițiului, activitatea operațională a subdiviziunii de frontieră nu a fost afectată.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0