Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când va fi învestit în funcție Igor Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariGuvern
Guvern - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul încalcă tradițiile. Cabinetul de miniștri urmează să întrunească luni în ședință pentru a aproba câteva proiecte de legi extrem de importante.

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Ședințele Guvernului au loc de obicei miercuri, însă nu și de această dată. Autoritățile au decis să se întrunească luni pentru a aproba câteva proiecte de legi foarte importante. Autoritățile se grăbesc, probabil, pentru a reuși să voteze pachetul de legi, iar acestea să fie promulgate de către Nicolae Timofti. Adică, până la învestirea lui Igor Dodon în funcția de președinte.

Precizăm că Guvernul urmează să examineze luni la orele 15.00 proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017, care prevede aprobarea veniturilor în sumă de 32 839 162,2 mii de lei și a cheltuielilor de 36 994 768,4 mii de lei, cu un deficit de 4 155 606,2 mii de lei.

Totodată, în ședința de Guvern vor fi examinate proiectele Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală și Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017.

Recent, deputații din majoritatea parlamentară au venit cu o inițiativă legislativă care ar limita atribuțiile șefului statului. Astfel, potrivit proiectului, Serviciul de Pază şi Protecţie de Stat, aflat în subordinea Președinției, ar urma să treacă în subordinea Serviciului de Informații și Securitate, iar SIS-ul să treacă în subordinea Parlamentului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0