Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Adversarii reformei constituționale au învins la referendumul din Italia

© Sputnik / Sergei Guneev / Accesați arhiva multimediaВ.Путин на саммите форума "Азия- Европа"
В.Путин на саммите форума Азия- Европа - Sputnik Moldova
Abonare
După cum era de așteptat, adversarii reformei constituționale au ieșit învingători acumulând cu 20 la sută mai mult decât tabăra susținătorilor modificărilor propuse de premierul italian.

CHIȘINĂU, 5 dec — Sputnik. Referendumul constituțional de duminică din Italia urma să ofere un răspuns în legătură cu reforma constituțională propusă de guvernul Mateo Renzi în anul 2014, comunică RIA Novosti.

Proiectul de lege propus de Guvern, care prevedea în primul rând schimbarea rolului și funcțiilor Senatului Republicii în sistemul structurilor puterii de stat din Italia, a fost examinat în Parlamentul țării aproape doi ani și a fost adoptat în lectură finală la 12 aprilie. Deoarece reforma aprobată de Parlament prevede revizuirea Constituției, aceasta trebuia supusă unui referendum.

В.Путин на саммите форума Азия- Европа - Sputnik Moldova
Premierul Italiei: timpul dictatului UE a luat sfârșit

Conform datelor MAI al Italiei, 59,11% au votat împotrivă iar 40,89% — pentru reformă. Prezența la urne pe teritoriul țării și în afara acesteia a constituit 65,47%.

Numărarea voturilor la secțiile din străinătate s-a încheiat la ora 10.26, ora Moldovei, iar pe teritoriul peninsulei Apenine la ora 7.17.

Renzi, care și-a legat direct cariera politică de rezultatele acestui referendum, și-a asumat răspunderea pentru înfrângere și a declarat că marți îi va prezenta președintelui Italiei, Sergio Mattarella, cererea de demisie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0