Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Italiei: timpul dictatului UE a luat sfârșit

© Sputnik / Sergei Guneev / Trecere la banca de fotografiiВ.Путин на саммите форума "Азия- Европа"
В.Путин на саммите форума Азия- Европа - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prim-ministrul Italiei consideră că țara sa trebuie să înceteze să mai fie docilă față de Uniunea Europeană și să redevină un stat puternic, care își promovează propriile idei și valori.

CHIȘINĂU, 9 nov — Sputnik. "Timpul dictatului din partea Uniunii Europene la adresa Italiei a luat sfârșit, a declarat prim-ministrul țării, Matteo Renzi, în fața primarilor localităților din provincia Alessandria din nordul Italiei.

Bundeskanzlerin Angela Merkel im ARD-Sommerinterview - Sputnik Moldova
Politică
Factorii ce ar putea distruge UE sau de ce se teme Angela Merkel

"Ajutați-mă să consolidăm ideea unei Italii puternice, care nu merge în Europa pentru a primi indicații, ci duce în Europa propriile idei și valori", a subliniat el.

"Să încetăm să mai vorbim despre ceea ce ne cere Europa. Haideți să vorbim despre ceea ce ne dorim noi. Timpul dictatului a luat sfârșit", a menționat premierul italian.

Acum două săptămâni, Renzi a declarat la un post public de televiziune că în 2017 Roma va face uz de dreptul de veto la adoptarea bugetului european, în cazul în care statele nu vor respecta deciziile cu privire la migrație adoptate anterior.

El consideră că "mecanismul potrivit căruia noi oferim Europei 20 de miliarde de euro, iar UE ne returnează 12 miliarde, nu mai funcționează".

Ulterior, la postul Radio Radicale, Renzi a amenințat din nou cu blocarea adoptării bugetului UE, dacă Europa nu-și va respecta obligațiile asumate în problema migrației.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0