Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii au solicitat, directorul a executat

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaВода, APĂ
Вода, APĂ - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul SA Apă-Canal, Veronica Herţa, a comunicat pe pagina sa de pe o reţea de socializare despre suspendarea din funcţie a doi şefi din cadrul întreprinderii.

CHIŞINĂU, 4 dec — Sputnik. Procuratura Anticorupţie a solicitat, vineri, suspendarea temporară din funcţie a responsabililor de achiziţiile de lux care s-au făcut anterior la Apă-Canal. Procurorii şi-au motivat cererea prin faptul că învinuiţii ar putea împiedica stabilirea adevărului în cadrul urmăririi penale prin influenţarea persoanelor sau distrugerea probelor pe caz.

Directorul liberal al întreprinderii a reacţionat prompt. Veronica Herţa a scris pe Facebook că a semnat ordin cu privire la suspendarea din funcţie a Directorului tehnic şi Şeful Secţiei analize economice şi preţuri din cadrul SA Apa Canal, în temeiul demersului Procuraturii Anticorupţie.

„Astfel, potrivit materialelor procesului penal, de către susnumiţii s-a acţionat în scopul favorizării intereselor agentului economic SA "CMC", evitând procurarea bunurilor la un preţ mai mic direct de la producător Lipeţkaia Trubnaia Kompania "Svobodnii Sokol" din Federaţia Rusă. Ca rezultat au fost achiziţionate aceleaşi bunuri la un preţ majorat de la compania a cărui administrator este fiica fostului director general. Argumentul fiind că respective companie este dealer oficial a producătorului din Rusia", notează Herţa.

Родник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Becciev şi-a luat în birou un aparat de cafea care costă cât 10 mii tone de apă

Potrivit procurorilor, ilegalităţile au fost comise în intervalul anilor 2013 — 2015, atunci când unul dintre învinuiţi era preşedinte, iar complicele său membru al Comisiei pentru organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor de achiziţionare a mărfurilor, lucrărilor şi serviciilor în cadrul "Apă-Canal Chişinău"

Învinuiții ar fi acționat prin înţelegere prealabilă cu directorul general al întreprinderii în scopul favorizării unui anumit agent economic. Astfel, aceștia au achiziţionat de la respectivul agent, la un preţ majorat, bunuri pentru necesităţile întreprinderii

Imediat după declanşarea procesului penal, directorul general al Apă Canal a depus cerere de eliberare din funcţie. În prezent, acesta este cercetat în cadrul aceleiaşi cauze penale cu foştii săi subalterni.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0