Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Becciev şi-a luat în birou un aparat de cafea care costă cât 10 mii tone de apă

© Sputnik / Евгений ПанасенкоРодник
Родник - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unui audit efectuat de Direcţia finanţe a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, directorul Apă-Canal Chişinău a cheltuit sute de mii de lei pentru reparaţia şi amenajarea biroului său.

CHIŞINĂU, 1 aug – Sputnik. Directorul Apă-Canal Chişinău, Constantin Becciev, a solicitat în repetate rânduri majorarea tarifului la apă pentru locuitorii capitalei, pe motiv că cel de acum, 9,19 lei pentru mia de metri cubi, este prea mic şi nu acoperă toate cheltuielile companiei.

În acelaşi timp, Becciev nu se sinchiseşte să aloce sume exorbitante pentru mobilarea biroului său.

Potrivit unui audit efectuat de Direcţia finanţe a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Becciev a cheltuit sute de mii de lei pentru reparaţia şi amenajarea biroului său.

Astfel, Becciev stă la o masă de 60 de mii de lei şi pe un fotoliu de 15 mii de lei. Masa pentru şedinţe din biroul directorului Apă-Canal Chişinău costă 140 de mii de lei, iar canapeaua  - 21 de mii de lei.

Обмеление рек в Республике Татарстан - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Șeful de la "Apă-Canal" nu înțelege unde dispare apa din Nistru

Totodată, şeful de la Apă-Canal Chişinău este servit de secretară cu o cafea făcută la un aparat care costă aproape 90 de mii de lei, preţul a 10 mii de tone de apă.

Televizorul din biroul lui Becciev costă 50 de mii de lei. Acesta stă pe o comodă TV în valoare de 30 de mii de lei.

Tot în cabinetul şefului de la Apă-Canal Chişinău a fost instalat un sistem de conferinţe video, cu un preţ de aproape 500 de mii de lei.

Becciev a declarat că tot acest lux l-a creat nu pentru el, ci pentru consumatorii care vin în audienţă.

„Au posibilitate să citească un ziar, să se uite la televizor. Trebuie să avem condiţii normale de lucru şi nu cred că sunt ieşite din comun”, a declarat Becciev. 

Fluxul de știri
0