Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura cere suspendarea din funcția a doi șefi de la Apă-Canal

© Sputnik / Мирослав РотарьRobinet Apa-Canal Chisinau
Robinet Apa-Canal Chisinau - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Anticorupţie a solicitat suspendarea din funcţie a responsabililor de achiziţiile de lux de la Apă-Canal

CHIȘINĂU, 2 dec — Sputnik. Procurorii anticorupție îi învinuiesc pe directorul tehnic şi şeful Secţiei analize economice şi preţuri de la Apă-Canal de abuz de serviciu, caracterizat prin folosirea intenţionată de către persoane publice a situaţiei de serviciu, săvârșit prin complicitate.

Conducerii întreprinderii i-au fost înaintate demersuri privind suspendarea provizorie din funcţie a celor doi.

Родник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Becciev şi-a luat în birou un aparat de cafea care costă cât 10 mii tone de apă

Procurorii au constatat că ilegalităţile au fost comise în intervalul anilor 2013 — 2015, atunci când unul dintre învinuiţi era preşedinte, iar complicele său membru al Comisiei pentru organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor de achiziţionare a mărfurilor, lucrărilor şi serviciilor în cadrul "Apă-Canal Chişinău".

Învinuiții ar fi acționat prin înţelegere prealabilă cu directorul general al întreprinderii în scopul favorizării unui anumit agent economic. Astfel, aceștia au achiziţionat de la respectivul agent, la un preţ majorat, bunuri pentru necesităţile întreprinderii

"De notat că, firma favorizată îi aparţinea chiar fiicei directorului general "Apă-Canal Chişinău" SA", precizează Procuratura.

În lipsa unei concurenţe reale, mimînd desfășurarea licitaţiilor cu participarea firmelor a căror conducător sau fondator este fiica directorului general, învinuiţii au votat pentru desemnarea cîştigătorului licitaţiilor cu încheierea ulterioară a contractelor de achiziţii cu acest agent economic. În felul acesta, bugetul Apă Canal Chişinău a fost prejudiciat cu peste două milioane lei.

Procurorii consideră necesară suspendarea provizorie din funcţie a învinuiţilor pentru a nu împiedica la stabilirea adevărului în cadrul urmăririi penale prin influenţarea persoanelor sau distrugerea probelor pe caz, mai notează sursa.

Imediat după declanşarea procesului penal, directorul general al Apă Canal a depus cerere de eliberare din funcţie. În prezent, acesta este cercetat în cadrul aceleiaşi cauze penale cu foştii săi subalterni.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0