Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oficiul de legătură NATO la Chișinău a dezbinat Parlamentul Moldovei

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații din două fracțiuni parlamentare au propus să fie organizate dezbateri cu privire la deschiderea în Moldova a Oficiului de legătură NATO.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Plenul Parlamentului a respins, vineri, propunerea fracțiunilor PSRM și PCRM de a iniția audieri cu privire la deschiderea unui Oficiu de legătură NATO la Chișinău. 

Cele două fracțiuni au solicitat să fie invitat în fața deputaților premierul Pavel Filip, care să explice de cine a fost împuternicit ca să semneze un asemenea Acord cu NATO, și ministrul liberal al Apărării, Anatol Șalaru.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că acest acord urmează să fie ratificat de Legislativ.

”În timpul ratificării, plenul va avea ocazia să dezbată acest subiect cu premierul și ministrul apărării, de aceea nu este cazul să desfășurăm astăzi audieri, dar voi supune votului propunerea”, a declarat Candu.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova va fi deschis Oficiul NATO
 

Propunerea PSRM și PCRM cu privire la audieri nu a fost susținută de plenul Parlamentului.

Aflat săptămâna aceasta în vizită la Bruxelles, premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, la Cartierul General al Alianței Nord-Atlantice, în cadrul careia a fost semnat Acordul privind înfiinţarea unui Oficiu de Legătură NATO la Chişinău.

„Am certitudinea că deschiderea acestui Oficiu va contribui la valorificarea potenţialului de cooperare cu Alianţa prin implementarea iniţiativelor existente, a unei comunicări despre programele NATO, precum şi a unor proiecte noi realizate cu sprijinul Alianţei”, a declarat Filip.

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a menționat că Oficiul de Legătură NATO este unul civil și nu militar, iar Alianța Nord Atlantică respectă statutul de neutralitate al Republicii Moldova, integritatea teritorială și suveranitatea țării.

Oficiul de Legătură NATO la Chișinău ar putea fi inaugurat în primăvara anului 2017.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0