Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova va fi deschis Oficiul NATO

© REUTERS / Eric VidalNATO Secretary General Jens Stoltenberg
NATO Secretary General Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Potrivit Secretarului General NATO, Oficiul de Legătură NATO la Chișinău ar putea fi inaugurat în primăvara anului 2017.

CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Aflat în vizită la Bruxelles, premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, la Cartierul General al Alianței Nord-Atlantice, în cadrul careia a fost semnat Acordul privind înfiinţarea unui Oficiu de Legătură NATO la Chişinău.

„Am certitudinea că deschiderea acestui Oficiu va contribui la valorificarea potenţialului de cooperare cu Alianţa prin implementarea iniţiativelor existente, a unei comunicări despre programele NATO, precum şi a unor proiecte noi realizate cu sprijinul Alianţei”, a declarat Filip.

Premierul moldovean a reiterat interesul ţării noastre pentru consolidarea dialogului politic și a cooperării practice cu Alianţa Nord-Atlantică în spiritul Parteneriatului pentru Pace şi în baza principiului neutralităţii constituţionale a Republicii Moldova.

Открытие совместного учебно-тренировочного центра НАТО в Грузии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Experţi NATO analizează mediul de securitate al Republicii Moldova

Prim-ministrul a apreciat sprijinul de care au beneficiat şi continuă să beneficieze instituţiile ţării noastre din partea NATO.

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a menționat că Oficiul de Legătură NATO este unul civil și nu militar, iar Alianța Nord Atlantică respectă statutul de neutralitate al Republicii Moldova, integritatea teritorială și suveranitatea țării.

”Suntem focusați pe conlucrarea cu Republica Moldova. Stabilitatea și prosperitatea Republicii Moldova este importantă și pentru NATO”, a specificat Jens Stoltenberg.

Potrivit Secretarului General NATO, Oficiul de Legătură NATO la Chișinău ar putea fi inaugurat în primăvara anului 2017.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0