Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova s-au ieftinit numerele auto de "fițe”

© Sputnik / Miroslav RotariАвтомобильные пробки, ул. Чуфля
Автомобильные пробки, ул. Чуфля - Sputnik Moldova
Abonare
După ce ÎS Registru a redus prețul, numărul cererilor pentru obținerea unor numere "deosebite" a crescut de zeci de ori.

CHIȘINĂU, 2 dec — Sputnik. Comanda unor numere de înmatriculare individuale îi va costa acum de aproape două ori și jumătate mai ieftin pe locuitorii Moldovei.

Astfel, ÎS Registru a decis să majoreze vânzarea de numere "deosebite", a dat de înțeles în discuția cu corespondentul Sputnik șeful secției înmatriculare vehicule Serghei Țurcanu.

"Noi am luat în considerare capacitatea de cumpărare a populației, dar și numărul de cereri și am decis să venim în întâmpinarea consumatorilor. Anterior, foarte mulți doreau să cumpere numere făcute la comandă individuală, dar renunțau la asta din cauza prețurilor mari", a spus funcționarul.

ремонт дороги пробка автомобили номер ПМР Проспект Штефана чел Маре Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt in reparație reparația drumului ambuteiaj mașini - Sputnik Moldova
Societate
La Chișinău se fură numerele de înmatriculare, apoi se cere răscumpărarea lor

Cel mai scump număr costă acum 7200 de lei, iar cel mai ieftin —3370. Prețul depinde de combinația de cifre și litere. Până acum, cel mai mare preț pentru un număr de ”fițe” era de18 mii 720 de lei.

Țurcanu a mai menționat că reducerea prețurilor a condus la majorarea vânzărilor. Anterior, la secția de înmatriculare vehicule erau depuse lunar aproximativ 40 de cereri pentru confecționarea numerelor la comandă individuală.

Pe parcursul unei săptămânii de la implementarea acestor inovații numărul cererilor a ajuns deja la 56 de cereri. Funcționarul nu exclude că pe viitor ar putea exista concurență între solicitanți.

"În prezent se elaborează un regulament cu privire la vânzarea acestor numere la licitație. Documentul încă nu a intrat în vigoare, acesta mai este perfectat. Nu este exclus că în viitorul apropiat unele numere vor fi vândute în cadrul licitațiilor", a subliniat Țurcanu.

De cele mai multe ori, locuitorii din Chișinău solicită confecționarea unor numere de înmatriculare în care sunt prezente trei cifre de șapte sau trei de opt.

Fluxul de știri
0