Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Chișinău se fură numerele de înmatriculare, apoi se cere răscumpărarea lor

© Sputnik / Мирослав Ротарьремонт дороги пробка автомобили номер ПМР Проспект Штефана чел Маре Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt in reparație reparația drumului ambuteiaj mașini
ремонт дороги пробка автомобили номер ПМР Проспект Штефана чел Маре Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt in reparație reparația drumului ambuteiaj mașini - Sputnik Moldova
Abonare
Responsabili din cadrul Inspectoratului de Poliție al capitalei au comentat cazurile în care hoții scot numerele de înmatriculare de la automobile, lăsând în loc un bilețel cu oferta de răscumpărare.

 

CHIȘINĂU, 23 aug – Sputnik. Pe rețelele de socializare au apărut informaţii despre faptul că la Chișinău hoții întreprinzători fură numerele de înmatriculare de la automobile şi lasă în loc un bilețel cu propunerea de răscumpărare a acestora.

Într-un caz recent, victimă a acestor infractori a devenit proprietarul unui „Volkswagen Passat”. Luni dimineața, omul a descoperit că automobilul său nu mai are numere de înmatriculare. În schimb, pe capotă a găsit un bilețel în care hoții cereau 150 de euro pentru a i le întoarce. În caz contrar, ei i-au recomandat să se adreseze poliției.

Салон ограбленного автомобиля в Колонице - Sputnik Moldova
Societate
Panică la Colonița: hoții își fac de cap la baștina lui Ghimpu

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Chișinău, Adrian Jovmir, a declarat pentru Sputnik Moldova că astfel de furturi s-au mai înregistrat în capitală, menționând că „nu au existat cazuri în care aceste infracțiuni să nu fie descoperite”.

„Proprietarul autoturismului „Volkswagen Passat” a procedat corect adresându-se la poliție. Vor fi întreprinse măsuri pentru stabilirea identității infractorilor și reținerea lor”, a spus Jovmir.

Potrivit acestuia, Codul Penal al RM prevede pentru infracțiunile de acest gen o amendă de până la 300 de unități convenționale ori muncă neremunerată în folosul comunității de la 120 până la 240 ore, sau 2 ani de pușcărie.

 

Fluxul de știri
0