Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Majoritatea finlandezilor se pronunţă împotriva aderării la NATO

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaСаммит НАТО откроется в Варшаве 8 июля
Саммит НАТО откроется в Варшаве 8 июля - Sputnik Moldova
Abonare
Ideea aderării Finlandei la NATO devine tot mai nepopulară printre cetățenii finlandezi, arată datele unui sondaj realizat recent.

CHIŞINĂU, 2 dec. — Sputnik. Majoritatea finlandezilor se pronunţă împotriva aderării la structurile NATO, relevă datele unui sondaj realizat de publicaţia Yle. Astfel, numărul celor care resping ideea aderării la Alianţa Nord-Atlantică a crescut în ultimul an cu trei puncte procentuale, transmite RIA Novosti.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Oficiul de legătură NATO la Chișinău a dezbinat Parlamentul Moldovei

În 2015, aproximativ 58 la sută dintre respondenți se pronunțau împotriva aderării la NATO, în timp ce în 2016 acest număr a crescut până la 61 la sută.

Potrivit sondajului, majoritatea finlandezilor consideră Rusia o ţară care manifestă o influenţa nefastă asupra securităţii statului lor, pe când în 2010 de această părere erau doar 28 la sută.

Un sfert dintre cei intervievați consideră că politica promovată de Moscova are urmări atât pozitive, cât şi negative asupra securităţii Finlandei.

Sondajul a fost efectuat în perioada 22 septembrie — 11 octombrie, pe un eşantion de aproximativ 1000 de respondenţi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0