Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacţia Rusiei la declaraţiile lui Erdogan despre înlăturarea lui Assad

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М.Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М.Захаровой - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a fost rugată să comenteze declaraţiile președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a afirmat că desfăşurarea armatei turce în Siria are ca scop înlăturarea președintelui sirian Bashar al-Assad.

CHIŞINĂU, 1 dec — Sputnik. Maria Zaharova a declarat că Moscova este ghidată de acordurile bilaterale dintre Turcia şi Rusia, relatează Sputnik International.

Государственный секретарь США Джон Керри - Sputnik Moldova
Pe final de mandat, John Kerry mai încearcă să rezolve "problema siriană"

Anterior, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a precizat că armata turcă restabileşte dreptatea şi pune capăt „tiranului Assad".

"Noi nu revendicăm pământurile siriene. Suntem acolo ca să restabilim dreptatea și să punem capăt tiranului Assad", a declarat Erdogan cu privire la operațiunea militară "Scutul Eufratului" din Siria.

Maria Zaharova a declarat ulterior că Moscova este ghidată de acordurile internaţionale dintre Rusia şi Turcia.

"În contextul soluționării crizei siriene și relațiilor bilaterale cu Turcia, aderăm la acordurile la care am ajuns la nivel oficial cu autoritățile turcești. Ne bazăm pe declarațiile care au fost făcute în mod repetat de către Ankara, inclusiv de către liderul Turciei, și care au constituit baza acordurilor semnate", a precizat purtătorul de cuvânt al Federaţiei Ruse.

Ankara a semnat Acordurile Grupului Internaţional de Sprijin pentru Siria care spun că nu există nicio soluție militară pentru conflictul sirian.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0