Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pe final de mandat, John Kerry mai încearcă să rezolve "problema siriană"

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaГосударственный секретарь США Джон Керри
Государственный секретарь США Джон Керри - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul de stat al SUA John Kerry, care își va abandona în scurt timp funcția, mai încearcă să ajungă la o înțelegere cu Rusia în problema Siriei, fiind îngrijorat de faptul că în perioada lui Trump ar putea avea loc o schimbare de curs.

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Secretarul de stat al SUA John Kerry continuă să depună eforturi pentru a ajunge la o înțelegere cu Rusia în privința orașului sirian Alep, in pofida apropiatei sale plecare din funcție, comunică RIA Novosti.

După cum relatează publicația Washington Post, cu referință la reprezentanții Departamentului de Stat, Kerry este îngrijorat de faptul că după inaugurarea lui Trump SUA s-ar putea pomeni de partea președintelui sirian Bashar Assad.

"Pe final de mandat, secretarul de stat John Kerry depune eforturi diplomatice inimaginabile pentru a atinge o înțelegere cu Rusia privind încheierea asediului orașului Alep", scrie publicația.

Printre aceste eforturi, orientate spre atingerea cât mai rapidă a unui acord cu Rusia în problema Siriei, sunt și convorbirile telefonice ale lui John Kerry cu omologul său rus Serghei Lavrov, care au loc de două ori pe săptămână, dar și întâlnirea "în marja" summitului APEC din Peru.

Potrivit publicației, Kerry este îngrijorat de faptul că noul președinte ales al SUA, Donald Trump, ar putea ajunge după inaugurare să la o cu totul altă înțelegere cu Moscova, în urma căreia SUA s-ar putea pomeni "nemijlocit de partea" lui Assad.

În ultimele luni, situația din Alep s-a acutizat extrem de mult, în oraș și în împrejurimi fiind duse lupte aprigi. Grupările teroriste țin în jur de 200-300 de mii de cetățeni pașnici în cartierele de est ale orașului și zădărnicesc orice încercare a acestora de a pleca prin coridoarele umanitare trasate de armată.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0