Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Comerț cu droguri în preajma unei unități militare

© Sputnik / Олег Золото / Accesați arhiva multimediaНаркотики
Наркотики - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția a reținut o tânără de 19 ani, suspectată că le-ar fi furnizat droguri unor militari în termen din cadrul Trupelor de Carabinieri.

CHIȘINĂU, 1 dec — Sputnik. Potrivit Inspectoratului General de Poliție, tânăra vizita des militarii care își satisfac serviciul militar în termen, pe care îi cunoștea din perioada "civilă". S-a stabilit că militarii îi transmiteau sume de bani între 100 și 300 lei, iar în schimb primeau pachețele mici cu substanțe necunoscute.

Экспертно-криминалистическая лаборатория управления наркоконтроля по ЮФО, substanţe narcotice - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vindea droguri doar clienţilor fideli, cu 100 de euro doza

În urma investigației și a măsurilor speciale întreprinse de angajații Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu Procuratura municipiului Chișinău și Departamentul Trupelor de Carabinieri, a fost efectuată o achiziție de control prin intermediul unui militar aflat sub acoperire. Astfel, a fost procurat un pachețel cu produse etnobotanice și pastile stupefiante de tip „Aprofen", suspecta fiind reținută în fața unității.

"Ca urmare a percheziției corporale, asupra acesteia au fost depistate pastile stupefiante în sumă de 2000 lei și mijloace financiare de 1000 lei, bani proveniți din realizarea drogurilor", precizează sursa.

Tânăra care este domiciliată temporar la Chișinău a fost reținută pentru 72 de ore, ulterior fiind plasată la arest la domiciliu. Ea și-a recunoscut vina și colaborează cu organele de drept. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

De la începutul anului 2016, poliția a documentat 38 de persoane pentru circulația ilegală a stupefiantelor (pastile cu efect psihotrop) și 16 persoane pentru circulația produselor etnobotanice, fiind sechestrate 1418 pastile, 81 fiole cu efect psihotrop și peste 5 kg de etnobotanice, mai informează IGP.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0