Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polonia: compensații pentru femeile care vor da naștere copiilor cu dizabilități

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaMaternitate
Maternitate - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Poloniei a aprobat o decizie care lovește puternic în mișcarea pro-avort. Astfel, pentru a fi determinată stoparea avorturilor, femeile din Polonia care aleg să dea naștere unor copii depistați cu dizabilități, vor beneficia de un bonus substanțial din partea statului și de mai multe facilități.

CHIȘINĂU, 1 dec — Sputnik. În Polonia, statul va oferi un bonus de 4000 de zloți (930 de euro) femeilor care aleg să dea naștere unor copii depistați cu boli grave sau cu handicapuri, transmite Sputniknews.ro.

Акция Марш жизни и семьи в центре Варшавы - Sputnik Moldova
Parlamentul polonez a spus “NU” avorturilor

Femeile care nasc acești copii vor avea și prioritate la diverse tratamente speciale, vor avea acces la medicamente costisitoare sau la diverse terapii de grup pentru reabilitare.

Parlamentul de la Varșovia a adoptat hotărârea cu majoritate absolută de voturi, la propunerea partidului Lege și Justiție aflat la guvernare, formațiune care militează pentru stoparea avorturilor în această țară majoritar catolică.

Decizia de a le fi acordată suma de aproape 1000 de euro femeilor care acceptă să nască copii cu probleme de sănătate vine în sprijinul mișcării anti-avort din Polonia, susținută intens de Biserică.

„Este vorba de un important ajutor dat familiilor în dificultate", a comentat, după votul din Parlament, un lider al formațiunii Lege și Justiție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0