Președinții despre Fidel Castro: a plecat în nemurire

© RIA Novosti / Wladimir RodionowФидель Кастро
Фидель Кастро - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Venezuelei Nicolas Maduro a subliniat la ceremonia de adio că anume Fidel Castro a organizat prima revoluție socialistă în America Latină.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Președintele Venezuelei Nicolas Maduro, care este citat de RIA Novosti, a declarat că liderul revoluției cubaneze, Fidel Castro, a plecat neînvins din această lume.

"Ei nu au putut să-l învingă pe Fidel și nu vor putea învinge poporul cubanez, el a plecat neînvins, dar misiunea lui a fost îndeplinită în totalitate, acum noi trebuie să înălțăm drapelele independenței și socialismului ale lui Marti și Bolivar", a declarat Maduro la ceremonia oficială de rămas bun organizată pentru Castro la Havana.

USA:s president Barack Obama - Sputnik Moldova
Politolog: Obama întoarce Cuba în sfera intereselor externe ale SUA

Maduro le-a povestit miilor de oameni adunați în Piața Revoluției de la Havana despre discuția sa cu Castro, care a avut loc la 13 august 2015, atunci când acesta își sărbătorea împlinirea a 89 de ani.

La această discuție a asistat și președintele Boliviei Evo Morales. "El (Castro), ne-a spus: "Maduro, Evo, voi fi cu voi până la 90 de ani, iar eu i-am răspuns, mirat, nu, comandante, nu ne poți părăsi. El s-a uitat la mine cum se uită tatăl la copilul său și a spus — eu am făcut ceea ce trebuia să fac, acum e rândul vostru", a mărturisit președintele Venezuelei.

"Atunci când spun Fidel, eu spun revoluție", a subliniat Maduro.

Președintele Nicaraguei, Daniel Ortega, a spus la rândul său că anume Fidel a organizat prima revoluție socialistă din America Latină. "Fidel a făcut o minune — prima revoluție socialistă din America, și chiar la 90 de mile de SUA", a declarat Ortega la ceremonia de adio.

Ortega a mai adăugat că Castro-senior a plecat în nemurire.

"Acum, el trăiește în fiecare dintre acești tineri și tinere, în conștiința și în inimile femeilor cubaneze, a muncitorilor, țăranilor, tehnicienilor, savanților", a subliniat liderul nicaraguan.

Acesta i-a întrebat pe miile de oameni adunați în piață: "Unde este Fidel?". Cei prezenți au răspuns în unison: "Eu sunt Fidel! Eu sunt Fidel!".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0