Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

WikiLeaks a publicat 500 de mii de documente diplomatice ale SUA din anul 1979

© Flickr / Jagz MarioWikileaks Van
Wikileaks Van - Sputnik Moldova
Abonare
În ultimul pachet de documente publicate de site-ul WikiLeaks sunt reflectate revoluția din Iran, decizia SUA de dislocare a rachetelor de croazieră Pershing în Europa, introducerea trupelor sovietice în Afganistan și alte evenimente.

CHIȘINĂU, 29 nov — Sputnik. WikiLeaks, site-ul dezvăluirilor politice, a publicat peste 500 de mii de depeșe și rapoarte care au fost expediate de diplomații americani în anul 1979, an pe care fondatorul site-ului, Julian Assange, l-a calificat drept unul dintre punctele de pornire al istoriei contemporane.

Основатель WikiLeaks  Джулиан Ассанж - Sputnik Moldova
„Scandalul epistolar” și WikiLeaks: noi scrisori despre democrații din SUA

În noul pachet de documente sunt reflectate revoluția din Iran și criza care a urmat legată de ostatecii americani, decizia SUA cu privire la dislocarea rachetelor de croazieră Pershing în Europa, introducerea trupelor sovietice în Afganistan și alte evenimente.

Se menționează că prima parte din corespondența diplomatică a SUA care a ajuns la dispoziția site-ului a fost publicată exact acum șase ani.

În acest răstimp au fost date publicității circa 3,3 milioane de documente.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0