Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Scandalul epistolar” și WikiLeaks: noi scrisori despre democrații din SUA

© REUTERS / Toby MelvilleОснователь WikiLeaks Джулиан Ассанж
Основатель WikiLeaks  Джулиан Ассанж - Sputnik Moldova
Abonare
Portalul WikiLeaks a publicat 8 mii de scrisori electronice ale Comitetului Național al Partidului Democrat din SUA.

CHIȘINĂU, 7 nov — Sputnik. WikiLeaks a dat publicității 8263 scrisori electronice ale Comitetului Național al Partidului Democrat (CNPD) din SUA, se arată în microblogul organizației de pe Twitter.

Кандидат в Президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
WikiLeaks, noi materiale compromiţătoare pentru campania lui Clinton

Începând cu 8 octombrie, administrația site-ului publică în tranşe corespondența confidențială a lui John Podesta, şeful campaniei electorale a candidatului la președinția SUA, Hillary Clinton. Odată cu publicarea ultimei „porții" de scrisori (a 32-a), opinia publică are acces la peste 52 de mii de scrisori electronice, transmite RIA Novosti.

Aceasta este a doua parte a scrisorilor CNPD publicată de WikiLeaks. Prima a fost pusă la dispoziția publicului în data de 22 iulie, când au devenit accesibile 19252 de scrisori electronice și 8034 de anexe ale CNPD.

La începutul lunii octombrie, în cadrul unei conferințe video la Berlin, Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a promis că până la sfârșitul anului va publica „date importante" despre guvernele a trei țări și alegerile din SUA.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0