Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Italia declanşează colapsul UE

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaMoneda Euro, bancnote de 20
Moneda Euro, bancnote de 20 - Sputnik Moldova
Abonare
Germania este singurul stat care beneficiază de existenta Euro, din acest motiv toate celelalte state din Uniunea Europeană trebuie să organizeze referendumuri pentru a renunța la moneda unică europeană. Declarația aparține vicepreședintelui Camerei Deputaților din Italia.

CHIȘINĂU, 29 nov — Sputnik. Italia și alte state UE trebuie să organizeze referendumuri privind renunțarea la moneda comună a zonei euro, a declarat vicepreședintele Camerei Deputaţilor din Italia, Luigi Di Maio, comunică Sputniknews.ro.

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
FMI: în urma migrației spre Occident, Europa de Est a pierdut 7% din PIB

Nu ar trebui să luăm decizii în locul cetățenilor, trebuie să le dăm posibilitatea de a decide în privința respingerii Euro. Sper că va fi posibil pentru celelalte state din zona euro să organizeze referendumuri cu privire la soarta ulterioară a Euro", a precizat Di Maio, unul dintre liderii partidului Mişcarea de 5 Stele din Italia.

Luigi Di Maio a subliniat că din momentul intrării în zona Euro, Italia a pierdut aproximativ 25% din bogăția națională.

Acesta a adăugat că ”Germania este singurul stat care beneficiază de existenţa Euro, în timp ce alți membri ai UE au numai pierderi economice din cauza monedei unice”.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0