Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important: Icoana și Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae vor fi aduse la Chișinău

© Sputnik / Владимир Вдовин / Accesați arhiva multimedia"Николай Мирликийский". Фреска Ферапонтова монастыря
Николай Мирликийский. Фреска Ферапонтова монастыря - Sputnik Moldova
Abonare
La Chișinău vor fi aduse din Italia icoana și Moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni din Mira Lichiei. Ierarhii îndeamnă creștinii la unitate.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Moaștele și icoana Sfântului Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni din Mira Lichiei, cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, vor fi aduse vineri, 2 decembrie, din orașul Bari, Italia, la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului” din Chişinău.

Solicitat de Sputnik, secretarul mitropolitan și chelar al Catedralei, Vadim Cheibaș, a vorbit despre minunile săvârșite de sfântul Nicolae și a făcut un apel la unitatea creștinilor.

Catedrala - Sputnik Moldova
Postul Nașterii Domnului - un post al bucuriei duhovnicești

”Multe, mari şi preaslăvite minuni a făcut Sfântul Nicolae, acest mare plăcut al lui Dumnezeu, pe uscat şi pe mare, ajutând celor ce erau în primejdii, izbăvind de înecare şi scoţându-i din adâncul mării la uscat. Pe acest mare făcător de minuni îl ştie Răsăritul şi Apusul şi toţi creştinii cunosc nenumăratele lui minuni. Deci, să-l cinstim și să aducem slavă lui Dumnezeu, Cel Unul în Treime lăudat. Îndemnăm creştinii să participe vineri, 2 decembrie, ora 7.00, la întâmpinarea icoanei şi moaştelor, pentru a da împreună cinstirea cuvenită acestui bineplăcut Sfânt a lui Dumnezeu”, a spus părintele Vadim Cheibaș.

Sfinţeniile vor fi întâmpinate la ora 7.00, în scuarul Catedralei, de către vicarul mitropolitatn PS Episcop Siluan de Orhei împreună cu un sobor preoţesc.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0