Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agenții care livrau mâncare stricată în școli rămân fără contracte

© Sputnik / Евгений ПанасенкоPrimăria Municipiului Chişinău
Primăria Municipiului Chişinău - Sputnik Moldova
Abonare
Măsurile au fost luate ca urmare a scandalului legat de organizarea licitaţiilor pentru asigurarea cu produse alimentare a şcolilor şi grădiniţelor din municipiul Chişinău.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Toate contractele semnate de subdiviziunile municipale cu agenţii economici vizaţi în ancheta privind fraudarea licitaţiilor pentru asigurarea cu produse alimentare a şcolilor şi grădiniţelor vor fi reziliate. Anunțul a fost făcut marți de Primăria Chișinău.

Până la sfârşitul anului, în instituţiile de învăţământ preuniversitar şi preşcolar din municipiul Chişinău produsele alimentare vor fi livrate de agenţii economici care aveau semnate contracte de achiziţii şi în privinţa lor nu au fost depistate bănuieli privind calitatea produselor.

Михай Гимпу, ЛП - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fruntașii PL au dirijat schema produselor alterate pentru copiii din Chișinău

”La necesitate, vor fi încheiate contracte cu alţi furnizori”, potrivit Primăriei.

În perioada imediat următoare, administrația locală din Chişinău va iniţia discuţii publice, cu participarea părinţilor şi a reprezentanţilor instituţiilor de învăţământ, privind modul de alimentare a copiilor în şcoli şi grădiniţe, dar şi pentru a iniţia o reformă în domeniu.

Măsurile au fost luate ca urmare a scandalului legat de organizarea licitaţiilor pentru asigurarea cu produse alimentare a şcolilor şi grădiniţelor din municipiul Chişinău, dar şi calitatea produselor livrate de către agenţii economici instituţiilor de învăţământ preşcolar şi preuniversitar.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0