Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova se va desfășura săptămâna eficienței energetice

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediaКомпрессорная установка месторождения природного газа.
Компрессорная установка месторождения природного газа. - Sputnik Moldova
Abonare
Pe parcursul săptămânii, la Chișinău va avea loc forumul "Bioenergia-2016: Către o autonomie energetică locală", dar și un iarmaroc al ideilor și proiectelor, ai căror cei mai buni autori vor fi premiați.

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Săptămâna eficienței energetice va avea loc în Moldova între 28 noiembrie și 2 decembrie, la Centrul Internațional de Expoziții "Moldexpo".

Partener informațional special al evenimentului va fi Agenția internațională de știri și radio Sputnik Moldova.

Evenimentul va avea loc sub egida Ministerului Economiei care a inițiat proiectul "Energia și biomasa în Moldova". Organizatori sunt Agenția și Fondul pentru Eficiență Energetică.

Motoul săptămânii eficienței energiei este: "Energie sigură, curată și accesibilă!"

Gas compressor station - Sputnik Moldova
Milioane de euro pentru sectorul energetic

Participanții la ceremonia de inaugurare vor discuta despre principalele problemele din domeniul energeticii cu care se confruntă țara noastră, dar și despre planul acțiunilor de stat în vederea ridicării eficienței acesteia.

Pe parcursul săptămânii va avea loc forumul "Bioenergia-2016: Către o autonomie energetică locală" și un iarmaroc al ideilor ai căror autori își vor prezenta proiectele în fața sponsorilor și creditorilor.

Săptămâna se va încheia cu ceremonia "Gala Moldova — Eco-energetica", la care vor fi premiați autorii celor mai bune proiecte.

Oaspeți speciali ai ceremoniei vor fi ministrul Economiei Octavian Calmâc, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Mihail Stratan și mulți alții.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0