Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial: moartea Dianei Voloveț va fi examinată de o comisie specială

© Sputnik / Andrey Stenin / Accesați arhiva multimediaСкорая помощь
Скорая помощь - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După ce Sputnik a publicat mai multe informații despre cetățeana Republicii Moldova Diana Voloveț, care a murit din cauza că nu ar fi avut parte de un tratament suficient după nașterea prin cezariană, autoritatea centrală responsabilă de ocrotirea sănătății s-a autosesizat, instituind o comisie care va investiga acest caz tragic.

CHIȘINĂU, 28 noiembrie — Sputnik. Ministerul Sănătății al Republicii Moldova anunță luni că s-a autosesizat în legătură cu cazul pacientei din raionul Căușeni, care a născut prin cezariană la Institutul Mamei și Copilului. Astfel, a fost instituită o Comisie specială care va examina cauza decesului lăuzei.

Диана Воловец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova a murit o pacientă care a refuzat să-i dea medicului mită

„Specialiști în obstetrică și ginecologie, medicină de familie, endocrinologie și medicină legală vor aprecia nivelului de organizare, complexitatea și calitatea asistenței medicale acordate pacientei la toate nivelurile de asistență medicală", se spune într-un comunicat difuzat de Ministerul Sănătății.

Totodată, în legătură cu faptul că este vorba despre un caz complex, or pacienta ar fi suferit concomitent de unele maladii grave, datele finale ale examenului histopatologic vor fi prezentate peste circa 28 de zile.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0