Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moartea Dianei Voloveț: CNA neagă că ea ar fi telefonat la linia anticorupție

© Sputnik / Мирослав РотарьНЦБК CNA
НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor serviciului de presă al CNA, orice apel telefonic la linia fierbinte în legătură cu actele de corupție este înregistrat, iar informația respectivă este transmisă organelor de anchetă.

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Ultimul apel telefonic înregistrat la Centrul Național Anticorupție legat de cazurile de corupție în instituțiile de sănătate a fost în luna iunie anul curent, se spune în comunicatul de presă al CNA publicat luni.

În comunicat se menționează că fiecare apel telefonic de la linia fierbinte a CNA se înregistrează și că, din luna iunie 2016, când a fost recepţionată ultima plângere din domeniul sănătăţii la linia anticorupție, nu există nici o altă sesizare privind comiterea unor acte de corupţie în instituţiile medicale.

”Ofiţerul de gardă este obligat să facă o notă şi să o transmită direcţiei de investigaţii atunci când este reclamat un caz de corupţie”, se spune în comunicat.

Anterior, Sputnik a publicat o informație despre faptul că Dianei Voloveț din Căușeni (în articol numele era schimbat), fiind operată la Centrul mamei și Copilului din Chișinău, i s-ar fi cerut să plătească două mii de lei pentru a-i fi scoase suturile postoperatorii. Din spusele Dianei, ea a telefonat atunci la CNA, iar cei de acolo au sfătuit-o să se adreseze cu acest caz la Ministerul Sănătății.

Диана Воловец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova a murit o pacientă care a refuzat să-i dea medicului mită

Oficial: moartea Dianei Voloveț va fi examinată de o comisie specială>>

Diana Voloveț a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică, deja după ce a plecat cu scandal de la Centrul Mamei și Copilului la Căușeni, iar medicul care îi ceruse mită a fost nevoit, din spusele Dianei, să vină la ea acasă și să-i scoată suturile, pentru a evita conflictul.

Cauza morții tinerei femei urmează a fi stabilită de către consiliul Ministerului Sănătății al RM, în decurs de circa 28 de zile.

Stimați cititori!

Dacă doriți să ajutați familia în care doi copii au rămas fără mamă, vă puteți adresa prietenei Dianei Voloveț.

Liubov: 068318800

De asemenea, a fost deschis un cont de colectare a ajutoarelor pentru copiii Dianei. Iată rechizitele bancare:

IBAN: MD50VI022330800000817EUR

IBAN: MD33VI022330800001981MDL

IBAN: MD08VI022330800000359USD

Pe numele ROTARU LIUBA

Codul băncii — VICBMD2X

Banca: Victoriabank IDNP:0991307201336

Fluxul de știri
0