Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Diana Farca, despre romanul "Spitalul" și victimele sistemului spitalicesc

© Sputnik / Мирослав РотарьДиана Фарка
Диана Фарка - Sputnik Moldova
Abonare
Cazul Dianei Voloveț, femeia care a murit după ce ar fi refuzat să-i dea mită medicului, va fi pus în discuție mâine, 29 noiembrie, în studioului radio Sputnik Moldova. Jurnalista Cristina Dănuță vă propune o discuție mai altfel despre acest caz, pe care o va realiza în emisie directă cu invitata din România, scriitoarea Diana Farca.

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Vă veți întreba care este legătura dintre cazul Dianei Voloveț și scriitoarea româncă? Trebuie să menționăm că în cadrul lansării romanului "La limită" la Chișinău, inclusiv la Sputnik Moldova, tânăra autoare a menționat că lucrează la o nouă producție literară care va fi intitulată "Spitalul", în care va aborda subiecte legate de sistemul spitalicesc defect din România.

НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Societate
Moartea Dianei Voloveț: CNA neagă că ea ar fi telefonat la linia anticorupție

Diana Farca a oferit pentru Sputnik Moldova câteva detalii despre subiectul acestui roman.

"Acțiunea se întâmplă într-un spital și sunt pomenite infecțiile intraspitalicești. Streptococul auriu, spre exemplu, se ia doar din spital și e plină România de persoane care-l au" a declarat Diana Farca.

Ea a menționat de asemenea că după tragedia de la "Colectiv" a decis să ofere spațiu în romanul său și acestui tragic eveniment.

Mâine, de la 09 00, în emisie directă pe www.sputnik.md, pe frecvențele Hit FM și Radio Alla, puteți asculta o ediție specială despre artă, literatură și realitatea dură din spitalele din România și Republica Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0