Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații ”au umblat” la paza de stat asigurată premierului Moldovei

© Sputnik / Мирослав РотарьПолиция оружие
Полиция оружие - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de deputați liberali au propus introducerea în Legea cu privire la Guvern a unui articol nou care prevede asigurarea securității ex-premierului în decursul unui an, dacă mandatul acestuia a avut o durată de cel puțin un an.

CHIȘINĂU, 27 noi – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova a modificat Legea cu privire la Guvern la capitolul ce se referă la paza de stat ce-i este asigurată primului ministru al Republicii Moldova în caz de expirare a mandatului, de demisie sau de imposibilitate definitivă de exercitare a atribuțiilor.

Полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Clădirile administrative din centrul Chișinăului, luate sub paza poliției

Autorii proiectului, un grup de deputați liberali, au propus introducerea în Legea cu privire la Guvern a unui articol nou care prevede asigurarea securității ex-premierului în decursul unui an, dacă mandatul acestuia a avut o durată de cel puțin un an. 

”În legislație este stipulat clar perioada de asigurare a protecției pentru ex-președintele țării și ex-președintele Parlamentului, însă perioada de asigurare a protecției pentru ex-prim-ministru nu este prevăzută de nici un act legislativ”, a declarat deputatul Roman Boțan. 

Potrivit legislatorului, această lacună creează incertitudine în activitatea Serviciului Protecție și Pază de Stat și dificultăți în gestionarea personalului destinat asigurării protecției persoanelor protejate. 

În prezent, în legislație este stipulat clar că ex-președintele Republicii Moldova va beneficiază de pază de stat pe un termen de 4 ani, iar ex-președintele Parlamentului – pe o perioadă de un an. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0