Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Clădirile administrative din centrul Chișinăului, luate sub paza poliției

© Sputnik / Мирослав РотарьПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Coloane de mii de oameni s-au îndreptat miercuri spre Teatrul Național de Operă și Balet pentru a participa la mitingul privind susținerea desemnării candidatului la postul de prim-ministru.

CHIȘINĂU, 13 ian — Sputnik. În centrul Chișinăului, polițiștii au încercuit toate clădirile administrative, inclusiv sediile Guvernului și Parlamentului. Lumea s-a adunat de ambele părți ale bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Miercuri, reprezentanții opoziției de centru-dreapta din partea Platformei DA desfășoară un miting de protest împotriva semnării de către președintele țării, Nicolae Timofti, a decretului cu privire la desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru propus de majoritatea parlamentară constituită recent.

Мариан Лупу Marian Lupu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Marian Lupu confirmă: unii deputaţi PLDM vor să facă parte din coaliţia cu PD

Afară de aceasta, în orele dimineții la Chișinău au sosit oameni din diferite raioane ale republicii pentru a participa la mitingul organizat pentru susținerea desemnării candidatului pentru prim-ministru.

Cele două mitinguri au loc în centrul Chișinăului, la aproximativ 300 m distanță unul de altul. Participanții la mitingul organizat de Platforma DA pichetează reședința președintelui, iar ceilalți s-au adunat în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet.

În ajun, liderul PDM, Marian  Lupu, a anunțat formarea unei majorități parlamentare din 56 de deputați care fac parte din diferite fracțiuni: 14 deputați care au părăsit Partidul comuniștilor (ei au creat împreună cu PDM platforma social-democrată) și 8 liberal-democrați care nu este exclus ca pe viitor să plece de la PLDM. Lupu a menționat totodată că miercuri va fi făcut public numele candidatului la postul de prim-ministru al RM.

Anterior, Curtea Constituțională a adoptat hotărârea conform căreia, dacă deputații nu vor aproba noul guvern până la 29 ianuarie 2016, Parlamentul RM poate fi dizolvat.

Fluxul de știri
0