Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele CEC vorbește despre demisia sa

© Sputnik / Miroslav Rotari / Руссу Алина председателя Центральной избирательной комиссии
Руссу Алина председателя Центральной избирательной комиссии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a răspuns la solicitările unor actori politici de demisie a sa din funcție.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) Alina Russu a făcut o declarație publică în care răspunde la solicitările de demisie a sa și la învinuirile care i se adus, potrivit cărora ar avea afaceri în domeniul mass-media.

Руссу Алина председателя Центральной избирательной комиссии ЦИК - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Preşedintele CEC despre temeiul de anulare a alegerilor prezidenţiale în Moldova

Russu precizează că odată cu desemnarea sa în funcția de președinte CEC şi confirmarea în calitate de membru al CEC a renunțat la compania ”Novosti” SRL.

”Acest lucru este confirmat în Declarația de venituri și avere, care este publică”, a declarat Russu.

Cât privește demisia sa sau a membrilor CEC, Alina Russu răspunde: ”Fiecare dintre noi a venit în funcție conștientizând provocările și importanța deciziilor pe care ar urma să le ia fiecare, chiar dacă vor exista opinii diferite, chiar dacă viziunile personale nu vor coincide cu opinia majorității membrilor. Vă pot răspunde în nume personal, mi-am asumat un angajament la 27 iunie 2016 și voi lucra alături de colegii mei, pentru a ne îndeplini în condiții legale obiectivele trasate”.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0