Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce se întâmplă: liberalii au început să-şi vândă apartamentele din Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Doi lideri ai Partidului Liberal au anunţat că îşi vând apartamentele. Este vorba despre Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă.

CHIŞINĂU, 18 apr – Sputnik. Vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, care este şi primar al Chişinăului, a anunţat luni că şi-a vândut un apartament situat în sectorul centru al Capitalei. 

„În locul apartamentului cu trei camere de la Telecentru, va fi un apartament cu două camere la Ciocana. L-am vândut pe unul şi l-am luat pe altul”, a declarat edilul.

Chirtoacă a făcut acest anunţ la două săptămâni după ce şi moşul său, liderul PL Mihai Ghimpu, a comunicat că îşi va vinde unul dintre cele două apartamente pe care le deţine.

Cei doi capi ai liberalilor din Moldova vin cu declaraţia despre vânzarea apartamentelor, tocmai când în Moldova urmează să fie instituit un impozit suplimentar pentru avere. Potrivit noilor prevederi din politica bugetar-fiscală, ce urmează să fie adoptată în lectura a doua de deputaţi, persoanele fizice din Moldova care deţin un imobil cu o suprafaţă mai mare de 120 de metri pătraţi şi cu o valoare cadastrală mai mare de 1,5 milioane de lei, vor plăti anual un impozit suplimentar în bugetul de stat. Taxa suplimentară va constitui 0,8 la sută din valoarea cadastrală a imobilului. 

Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chirtoacă pune condiţii UE: daţi-ne bani şi continuăm parcursul european

Ghimpu deţine în prezent două apartamente în centrul Chişinăului: unul situat pe strada M. Kogălniceanu, cu o suprafaţă totală de 63 de metri pătraţi şi altul pe strada S. Lazo – cu o suprafaţă de aproape 155 de metri pătraţi.

Chirtoacă nu a precizat ce metraj are apartamentul cumpărat în sectorul Ciocana. Presa din Moldova a scris anterior că atunci când Ghimpu şi-a procurat apartamentul de lux de pe strada S.Lazo, în aceiaşi clădire şi-a cumpărat şi Chirtoacă un apartament care are 154 de metri pătraţi şi care este înregistrat pe numele mamei lui Chirtoacă.

Nici Ghimpu şi nici Chirtoacă nu şi-au indicat apartamentele de pe strada S.Lazo în declaraţiile de avere, deşi acestea au fost înregistrate la Cadastru încă în anul 2011.

Fluxul de știri
0