Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosarul produselor alterate: toate școlile și grădinițele în alertă

© Sputnik / Алексей Владыкин / Accesați arhiva multimediaШкола
Школа - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației a solicitat verificări în toate grădinițele, școlile și liceele din țară.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Ministerul Educației a solicitat organelor locale de specialitate în domeniul învățământului efectuarea verificărilor, în regim de urgență, a calității și termenului de valabilitate al produselor alimentare. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către ministrul liberal al Educației Corina Fusu.

Михай Гимпу, ЛП - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fruntașii PL au dirijat schema produselor alterate pentru copiii din Chișinău

Potrivit documentului, va fi verificat cine este producătorul/prestatorul de servicii de asigurare cu produse alimentare; prezența certificatelor de calitate și a produselor conform descrierii indicate și certificate; corespunderea/ necorespunderea termenului de valabilitate a produselor alimentare achiziționate.

Organele locale de specialitate în domeniul învățământului urmează să prezinte Ministerului Educației informații despre rezultatele verificărilor până la data de 30 noiembrie.

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au reținut, joi, 18 persoane bănuite de participarea la aranjarea licitațiilor pentru achiziționarea produselor alimentare pentru instituțiile de învățământ și preșcolare din Chișinău, soldate cu livrarea în aceste instituții a produselor alterate. Printre produsele alterate ce erau livrate în grădinițele din capitală sunt paste, pește, carne de găină, varză, fasole, cartofi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0