Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii interesante despre persoanele reținute în dosarul produselor alterate

© Sputnik / Miroslav RotariCNA
CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii vor cere judecătorilor plasarea în arest la domiciliu a 3 persoane din cele 17 reţinute în dosarul licitaţiilor trucate în educaţie.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Procurorii anticorupție cer mandate de arest pe numele a 17 persoane, reţinute în dosarul licitaţiilor trucate în educaţie.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fărădelegile din Primăria Chișinău, discutate în cadrul audierilor parlamentare

O parte din bănuiţi şi-au recunoscut vina şi au dat declaraţii în privinţa altor persoane. Şaptesprezece persoane, din cele 18, reţinute, joi, în dosarul licitaţiilor trucate în educaţie, ar putea fi arestate pe un termen de 30 de zile. Procurorii anticorupţie au depus demersuri la Judecătoria Buiucani prin care au cerut mandate de arestare pe numele reţinuţilor. Vineri seara, patru persoane: doi funcționari publici și doi agenți economici au fost plasați în arest preventiv în celulele Penitenciarului 13 din Chișinău. 

”Una dintre persoane a plecat acasă, urmând să fie cercetată penal în stare de libertate, motivul eliberării fiind încheierea acordului de recunoaştere şi darea de depoziţii care au condus la reţinerea a încă două persoane, în seara zilei de joi. Este vorba despre şeful şi şeful-adjunct al Direcţiei educaţie din sectorul Râşcani al Capitalei”, a declarat pentru Sputnik, Angela Starinschi, ofițer de presă al CNA. 

Procurorii vor cere judecătorilor plasarea în arest la domiciliu a 3 persoane din cele 17. Demersul procurorilor este întemeiat pe încheierea acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei de către bănuiţi, colaborarea cu urmărirea penală şi oferirea declaraţiilor care indică la alţi suspecţi, dar şi faptul că două dintre reţinute au copii minori de vârste cuprinse între 2 şi 5 ani şi sunt singurii întreţinători.

Ședințele în care vor fi examinate demersurile procurorilor au început sâmbătă dimineața la Judecătoria Buiucani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0