Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fărădelegile din Primăria Chișinău, discutate în cadrul audierilor parlamentare

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Săptămâna viitoare, Parlamentul va organiza audieri la subiectul licitațiilor trucate la achiziționarea produselor alimentare pentru școlile și grădinițele din Chișinău.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova va organiza audieri la subiectul licitațiilor trucate la achiziționarea produselor alimentare pentru școlile și grădinițele din Chișinău. Decizia a fost luată, vineri, cu majoritatea voturilor deputaților moldoveni.

Propunerea a fost înaintată Parlamentului de către președintele comisiei sociale, sănătate și familie, Oxana Domenti. Deputații au decis că audierile vor fi organizate săptămâna viitoare. Biroul permanent al Parlamentului va stabili lista instituțiilor care vor fi audiate în cazul licitațiilor trucate la achiziționarea produselor alimentare pentru școlile și grădinițele din Chișinău.

În cadrul dezbaterilor asupra organizării audierilor parlamentare, deputații liberali au încercat să transfere responsabilitatea pentru această fărădelege de la administrația locală din Chișinău pe seama instituțiilor statului.

”Trebuie să vină în Parlament instituțiile de stat să ne aducă informații despre controalele care au fost făcute la instituțiile de învățământ din Chișinău și măsurile luate”, a declarat liberalul Lilian Carp.

задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Au mai fost reținuți doi șefi în dosarul ”produselor alterate” livrate în școli

Acesta a menționat că în fața deputaților ar trebui să vină reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, care să-și prezinte propunerile pentru a evita astfel de cazuri.

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au reținut 18 persoane bănuite de participarea la aranjarea licitațiilor de achiziționare a produselor alimentare pentru instituțiile de învățământ și preșcolare din Chișinău, soldate cu livrarea în aceste instituții a produselor alterate.

Procurorul șef anticorupție, Viorel Morari, și șeful Direcției urmărire penală din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu, au declarat că în această schemă sunt implicați șefii și funcționarii tuturor celor 5 Direcții teritoriale educație, tineret și sport din Chișinău, dar și agenți economici.

Dosarul penal a fost deschis de Procuratura Anticorupție în luna martie a acestui an. Dosarul vizează abuzul în serviciu, traficul de influență și coruperea activă și pasivă.

Printre produsele alterate ce erau livrate în grădinițele din capitală sunt paste, pește, carne de găină, varză, fasole, cartofi. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat joi aproape 50 de percheziții, în cadrul cărora o persoană a încercat să distrugă actele. În total, în acest au dosar statut de bănuit 23 de persoane.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0