Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chirtoacă nu crede în vinovăția subalternilor în ”dosarul produselor alterate”

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Anchetă de serviciu privind asigurarea cu produse alimentare a şcolilor şi grădiniţelor din Chişinău.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. În urma investigaţiilor desfăşurate de Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratura Anticorupţie privind organizarea licitaţiilor pentru asigurarea cu produse alimentare a şcolilor şi grădiniţelor din municipiul Chişinău, dar şi calitatea produselor livrate de către agenţii economici instituţiilor de învăţământ preşcolar şi preuniversitar, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a dispus iniţierea unei anchete de serviciu pe marginea subiectului dat.

Justiție, ședință de judecată - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dosarul produselor alterate: procurorii cer arest preventiv pentru 30 de zile

Potrivit dispoziţiei semnate de Chirtoacă, ancheta de serviciu urmează să stabilească implicarea funcţionarilor din cadrul Direcţiei general educaţie, tineret şi sport, precum şi a celor din cadrul direcţiilor de sector şi a angajaţilor instituţiilor de învăţământ din municipiu în trucarea licitaţiilor.

”De asemenea, în urma anchetei interne se va constata existenţa sau inexistenţa răspunderii disciplinare a funcţionarilor din cadrul serviciilor abilitate”, anunță Primăria Chișinău.

Ancheta de serviciu se va derula în perioada 25 noiembrie — 14 decembrie.

La 24 noiembrie, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au reținut 18 funcționari publici angajați ai celor 5 Direcții municipale educație, tineret și sport din Chișinău și agenți economici, în cadrul unui dosar penal deschis în luna martie a acestui an. Procurorii învinuiesc aceste persoane de abuz în serviciu, trafic de influență și corupere activă și pasivă.

Schema criminală pusă la cale de persoanele reținute prevedea aranjarea licitațiilor în urma cărora în instituțiile preșcolare și școlare din capitală erau livrate și produse alterate. Printre produsele alterate ce erau livrate în grădinițele din capitală se numără paste, pește, carne de găină, varză, fasole, cartofi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0