Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dosarul produselor alterate: procurorii cer arest preventiv pentru 30 de zile

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaJustiție, ședință de judecată
Justiție, ședință de judecată - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii vor solicita 30 de zile de arest preventiv în izolator pentru majoritatea dintre cei 18 bănuiți reținuți în cadrul dosarului penal cu privire la trucarea licitațiilor de aprovizionare a grădinițelor și școlilor din Chișinău cu produse alimentare.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Procurorii anticorupție vor solicita în instanță mandat de arest preventiv pentru majoritatea funcționarilor și agenților economici reținuți joi în cadrul dosarului penal cu privire la trucarea licitațiilor de aprovizionare a grădinițelor și școlilor din Chișinău cu produse alimentare, a declarat pentru Sputnik procurorul șef anticorupție Viorel Morari.

Potrivit lui Morari, procurorii vor solicita 30 de zile de arest preventiv în izolator pentru majoritatea dintre cei 18 bănuiți reținuți în cadrul acestui dosar penal.

”Pentru o parte dintre bănuiți vom solicita mandat de arest la domiciliu, deoarece au copii minori la întreținere și sunt persoane solitare”, a declarat Viorel Morari.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fărădelegile din Primăria Chișinău, discutate în cadrul audierilor parlamentare

Decizia cu privire la aplicarea măsurii de arest preventiv în izolator și la domiciliu va fi luată de magistrații de la Judecătoria Buiucani.

La 24 noiembrie, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au reținut 18 funcționari publici, angajați ai celor 5 Direcții municipale educație, tineret și sport din Chișinău și agenți economici, în cadrul unui dosar penal deschis în luna martie a acestui an. Procurorii învinuiesc aceste persoane de abuz în serviciu, trafic de influență și corupere activă și pasivă.

Schema criminală pusă la cale de persoanele reținute prevedea aranjarea licitațiilor, în urma cărora în instituțiile preșcolare și școlare din capitală erau livrate și produse alterate. Printre produsele alterate ce erau livrate în grădinițele din Chișinău se numără paste, pește, carne de găină, varză, fasole, cartofi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0