Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pensionarii din RMN ar putea fi scutiți de povara contribuțiilor sociale

© Sputnik / Дмитрий Коробейников / Accesați arhiva multimediaПожилая пара, отдыхающая на бульваре
Пожилая пара, отдыхающая на бульваре - Sputnik Moldova
Abonare
Pensionarii din Transnistria care continuă să muncească ar putea scăpa de plata contribuției de asigurări sociale lunare, în cazul în care deputații vor adopta în lectură finală un proiect de lege în acest sens.

TIRASPOL, 25 nov — Sputnik, Irina Leahova. În Transnistria, pensionarii care muncesc ar putea fi scutiți de plata contribuției de asigurări sociale. Inițiativa înaintată de șeful regiunii a fost susținută în prima lectură de deputații organului legislativ al nerecunoscutei RMN, transmite corespondentul Sputnik.

Aportul contribuției lunare în Fondul unic de stat al asigurărilor sociale constituie în prezent 3% din salariul pensionarilor care lucrează.

Газовая комфорка - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noi tarife la gaze și energie pentru întreprinzătorii transnistreni

Potrivit opiniei președintelui comitetului parlamentar de profil, Serghei Ceban, înainte de a adopta proiectul de lege în a doua lectură, este necesar să fie calculat deficitul care va apare atunci când taxele de asigurare de la pensionarii care lucrează nu vor mai ajunge la Fond.

"Pierderile Fondului ar putea constitui aproximativ 35 de milioane de ruble transnistrene, de aceea pentru perfectarea proiectului de lege în lectura a doua sunt necesare date suplimentare", a subliniat el.

Potrivit acestuia, la adoptarea inițiativei în lectura a doua trebuie să se ia în considerare proiectul bugetului Fondului pentru anul viitor, comparând aceste două proiecte de lege, astfel încât să nu aibă de suferit ceilalți pensionari.

Potrivit datelor Ministerului muncii și protecției sociale, în Transnistria sunt 35 de mii de pensionari care continuă să muncească.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0