Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi tarife la gaze și energie pentru întreprinzătorii transnistreni

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГазовая комфорка
Газовая комфорка - Sputnik Moldova
Abonare
Executivul nerecunoscutei RMN a decis să susțină antreprenorii din sectorul agrar, reducând pentru aceștia prețul la gazul natural și energia electrică.

Tiraspol 18 nov — Sputnik, Irina Leahova. De la 1 decembrie 2016, vor fi reduse tarifele la serviciile la aprovizionarea cu gaze și energie electrică pentru întrpreinzătorii transnistreni care dețin afaceri în localitățile rurale. Decizia a fost luată la ședința organului legislativ al nerecunoscutei RMN care a avut loc joi.

"Scopul acestui proiect de hotărâre este crearea condițiilor pentru impulsionarea spiritului întreprinzător în localitățile rurale", a subliniat președintele Comitetului pentru prețuri și activității anti-monopol, Vitalii Ulitka.

Вице-премьер Молдовы Октавиан Калмык - Sputnik Moldova
Moldova primește laude de la UE pentru liberalizarea pieței energetice

Din 1 decembrie 2016, prețul la gazul natural pentru antreprenorii de la sate va fi stabilit la nivelul de 1 576,11 ruble pentru o mie de metri cubi, reducându-se cu aproximativ 23% comparativ cu plata pe care o achită restul consumatorilor. Iar prețul gazului natural pentru producerea energiei electrice va constitui 972,82 ruble pentru o mie de metri cubi, cu aproape 41 la sută mai puțin decât pentru ceilalți consumatori.

Reducerea prețului la gaze naturale va permite, la rândul său, micșorarea tarifelor la serviciile de aprovizionare cu gaze pentru acești consumatori cu 20%, constituind 1 863 82 ruble pentru o mie de metri cubi, iar la serviciile din domeniul energiei electrice — cu 19,8%, constituind 0,85 ruble pentru un kW/h.

Potrivit calculelor specialiștilor, în 2016, susținerea statului pentru antreprenorii de la sate va constitui 388 mii de ruble.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0