Experții ruși au demonstrat: combatanții au aplicat arma chimică în Alep

© AFP 2024 / RAMI AL-SAYEDБоевик террористической группировки Джебхат ан-Нусра в Сирии. Архивное фото
Боевик террористической группировки Джебхат ан-Нусра в Сирии. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
În timpul atacului din septembrie asupra cartierelor de locuit au avut de suferit peste 40 de persoane. Una dintre victime a descris evenimentele din acea zi și simptomele afecțiunilor pe care le-a suportat. Simptomele sunt caracteristice acțiunii iperitei (gazul muștar).

CHIȘINĂU, 25 nov — Sputnik. Experții militari ruși au demonstrat că teroriștii au aplicat împotriva populației pașnice din provincia siriană Alep substanța toxică iperita, transmite RIA Novosti.

În septembrie, în provincia Alep teroriștii au recurs la arma chimică, afirmă experții din trupele protecției radioactive, chimice și biologice ale forțelor armate ale FR.

„Analiza-expres a conținutului, efectuată cu utilizarea spectrometrului IK, a demonstrat prezența iperitei — substanță toxică vezicantă", au spus experții.

Патрирах Московский и всея Руси Кирилл во время богослужения. - Sputnik Moldova
Patriarhul Kiril: Acțiunile teroriștilor din Siria nu pot avea nicio scuză

În apropierea cazărmilor din localitatea Marat-Um-Haus a fost descoperită o capsulă artizanală cu iperită care nu explodase. Conținutul acesteia reprezintă un lichid uleios de culoare neagră.

Iperita a fost inventată în Primul Război Mondial și este interzisă din anul 1923.

Anterior, experții ruși au cercetat câteva raioane atacate de teroriști în provincia Alep și au descoperit muniții cu urme de clor și fosfor alb.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0