Patriarhul Kiril: Acțiunile teroriștilor din Siria nu pot avea nicio scuză

© Sputnik / Vladimir Astapkovitch / Accesați arhiva multimediaПатрирах Московский и всея Руси Кирилл во время богослужения.
Патрирах Московский и всея Руси Кирилл во время богослужения. - Sputnik Moldova
Abonare
Ptriarhul Kiril cheamă creștinii la rugăciune pentru poporul din Siria și pentru ostașii care luptă cu teroriștii din această țară.

CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. Vineri, de sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril, a îndemnat la rugăciune pentru militarii ruși care se află în Siria. El a amintit despre crimele pe care le fac reprezentații opoziției în această țară, informează RIA Novosti.

Фотография сирийского фотографа Hosam Katan Fighter of civil defence carriy dead boy, I место Международного конкурса фотожурналистики им. Андрея Стенина в категории Главные новости. Одиночная фотография - Sputnik Moldova
Un milion de creștini au dispărut în Siria de la începutul conflictului armat

”În această zi, îi pomenim pe toți sirienii aflați în suferință, mulți dintre care sunt creștini. Acum câteva zile, teroriștii au bombardat orașul Aleppo unde, în mare parte, locuiesc creștini. Ce fel de justificare poate să existe pentru aceste bombardamente. Cum este posibil ca lupta cu regimul de la guvernare să fie însoțită de uciderea copiilor?”, a spus Patriarhul Kiril după săvârșirea Sfintei Liturghii.

El a amintit că Biserica Ortodoxă Rusă vede ”cât de gravă devine situația în Siria” și se roagă pentru ”salvarea poporului din Siria și pentru viața ostașilor ruși, care se află astăzi acolo”.

Fluxul de știri
0