Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Directorul unui colegiu din Chișinău a „blocat” ușa instituției

© Sputnik / Юрий Заритовский / Accesați arhiva multimediaUșă încuiată
Ușă încuiată - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală" a emis un ordin prin care a dispus închiderea ușii instituției de învățământ, zilnic, de la ora 8.15 până la ora 8,45. Managerul instituției de învățământ are o explicație.

CHIȘINĂU, 25 noiembrie — Sputnik. În ordinul nr. 157 semnat pe 17 noiembrie 2016 de directorul Lilia Răcilă, se menționează că acesta are drept scop neadmiterea perturbarea procesului de instruire din cauza întârzierilor masive ale elevilor.

Национальный центр по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Accidente
CNA: directorul unui colegiu din Soroca, cercetat penal

Totodată, directorul Colegiului „Alexandru Plămădeală" ar fi încercat  să oprească prin ordinul respectiv „părăsirea auditoriilor și atelierelor de lucru de către elevi în timpul orelor", precum și a „abaterilor disciplinare comise de către elevi".

O fostă elevă a acestui colegiu a criticat dur măsura respectivă, subliniind că problema va rămâne nesoluționată din cauza că „nu toți au lecții de la ora 8:00".

„Acolo se plămădesc viitorii artiști și promotori ai artei, dar cu ușa închisă ca la închisoare treabă nu se face. Doar cei ce învață acolo știu ce se petrece în atelierele de lucru", a scris pe pagina sa de Facebook fosta elevă a acestei instituții de învățământ Maria Moscalu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0