Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA: directorul unui colegiu din Soroca, cercetat penal

© Sputnik / Евгений ПанасенкоНациональный центр по борьбе с коррупцией
Национальный центр по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii o suspectează pe directoarea unui colegiu din Soroca de faptul că ar fi estorcat mită în schimbul influenţării comisiei de admitere la studii în favoarea unei eleve.

CHIŞINĂU, 17 iun – Sputnik. CNA a anunţat miercuri că directorul unui colegiu din oraşul Soroca este cercetat penal pentru trafic de influenţă.

Femeia a fost reţinută în flagrant delict de către ofiţerii DGT “Nord” a CNA şi procurori în momentul primirii mijloacelor băneşti extorcate. Ea este reţinută pentru 72 de ore.

Potrivit CNA, femeia a fost denunţată că ar fi extorcat şi primit suma de 5000 de lei. Ea ar fi susţinut că ar putea determina preşedintele comisiei de primire a examenelor de stat să admită o elevă la susţinerea probelor, dar şi să influenţeze notarea pozitivă a acesteia.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă o pedeapsă de închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale.

 

Fluxul de știri
0