Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Deputat în Duma de Stat: țările europene nu vor să privească adevărul în față

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaПавильон международного информационного бренда "Sputnik"
Павильон международного информационного бренда Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Scindarea opiniilor în Parlamentul European a demonstrat că Bruxellesul simte stringent nevoia de a cunoaște adevărul, consideră un deputat din Duma de Stat a Rusiei.

CHIȘINĂU, 24 nov — Sputnik. Scindarea care s-a produs în Parlamentul European în timpul votării proiectul de rezoluție cu privire la contracararea influenței mass-media rusești confirmă faptul că Bruxellesul vrea cu siguranță să cunoască adevărul, a declarat Adalbi Șhagoșev, citat de RIA Novosti.

„Timpul le așază pe toate la locul lor. Noi nu suntem obișnuiți să impunem democrația, însă reflectarea adevărului este principalul nostru avantaj informațional. Scindarea opiniilor în Parlamentul European confirmă faptul că Bruxellesul simte stringent nevoia de a cunoaște adevărul", a spus Șhagoșev.

Acesta a numit documentul, în care activitatea mass-media rusești este echivalată cu pericolul pe care îl reprezintă teroriștii SI, drept prostrație politică fără precedent și ipocrizie democratică.

„Nu este pentru prima oară când țările europene nu sunt în stare să privească adevărul în față", a adăugat parlamentarul.

Журналисты на фоне экрана с логотипом агентства Sputnik в пресс-центре Восточного экономического форума - Sputnik Moldova
Politică
Sputnik îndeamnă UE să nu admită cenzura de stat

Miercuri, Parlamentul European a adoptat o rezoluție cu denumirea ”Comunicarea strategică a UE pentru contracararea propagandei părților terțe împotriva sa". Un șir de teze din document sunt la limita unor propuneri de introducere a cenzurii în raport cu mass-media rusești. În document se afirmă că Rusia ar acorda suport financiar partidelor politice și organizațiilor de opoziție din țările membre UE, utilizează relațiile bilaterale interstatale pentru divizarea membrilor comunității. Potrivit rezoluției Parlamentului European, principalele amenințări la adresa Uniunii Europene și a partenerilor săi din Europa de Est o reprezintă agenția de presa Sputnik, postul TV Russia Today, fondul Russki Mir (Lumea Rusă) și agenția federală „Rossotrudnicestvo".

Din cei 691 de deputați care au participat la vot, 304 au votat în favoarea rezoluției, 179 — împotrivă, iar 208 s-au abținut. Astfel, pentru adoptarea acestui document au optat de fapt mai puțin de jumătate din numărul deputaților care au participat la vot.

Comentând adoptarea acestei rezoluții, președintele FR, Vladimir Putin, i-a felicitat pe jurnaliștii de la RT și Sputnik pentru activitatea fructuoasă. Totodată, președintele a menționat că acest document este o dovadă a degradării evidente a concepției despre democrație în societatea occidentală. Putin a adăugat că el contează pe triumful bunului simț și speră că nu vor fi impuse restricții reale pentru mass-media rusești.

La rândul său, agenția Sputnik a declarat că rezoluția Parlamentului European constituie o încălcare evidentă a libertății presei și a drepturilor omului, drept care Sputnik face apel către PE să nu admită introducerea cenzurii de stat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0